CSR

Hos Bongusta forpligter vi os på at være ansvarlige i alt, hvad vi gør. Fra de materialer, vi bruger til de leverandører, vi arbejder med, helt ned til vores emballage – vores tilgang er baseret på viden og at forblive nysgerrig.

I Bongusta definerer vi Corporate Social Responsibility (CSR) som følger:

  • Vi driver vores forretning på en socialt ansvarlig og etisk måde
  • Vi tilbyder produkter af høj pålidelighed og kvalitet
  • Vi anvender relevante certificeringer i forhold til vores produkter
  • Vi støtter, respekterer og lærer af de leverandører, vi samarbejder med
  • Vi fremmer cirkulær emballage for at reducere mængden af anvendt emballage og øge genanvendelse

PRODUKTER
Hos Bongusta er vores primære fokus at fremstille pålidelige kvalitetsprodukter: Produkter, der ikke kun er smukke og holdbare, men også kan bruges i lang tid.

Vi anvender relevante certificeringer til vores produkter, hvilket betyder, at vores leverandører og produktionsfaciliteter opfylder strenge miljø- og sociale standarder gennem hele produktionsprocessen.

Vores Bongusta Care Club giver vores kunder nyttige råd om pleje og vask af deres Bongusta-produkter, så de holder så længe som muligt. Vi opfordrer også vores kunder til at genanvende eller donere deres Bongusta-produkter, når de ikke længere ønsker dem.

MATERIALER & CERTIFICERINGER
Valg af de rette materialer er en central del af vores designproces. Vi søger altid de bedste fibre og samarbejder med leverandører, der opfylder standarder som SA8000, BSCI, ISO 9001 og SEDEX.

Naram
Vores Naram-frottéserie, der omfatter tøj, tasker og håndklæder, fremstilles på en indisk fabrik, der er certificeret efter SA8000 og ISO 9001-standarderne. Vores produktionsprocesser overholder også OEKO-TEX®-certificeringen, hvilket indebærer strenge sikkerhedsstandarder og grundige tests for skadelige stoffer.

Chindi-tæpper
Ordet 'Chindi' betyder overskud på hindi. Alle vores Chindi-tæpper væves i hånden af overskydende materiale, primært bomuld, men andre fibre kan forekomme på grund af karakteren af overskydende stof. Dette betyder, at alle vores Chindi-tæpper stræber efter at være affaldsfrie produkter.

Bomuld
Den bomuld, vi bruger til håndquiltning af vores produkter, såsom sengetæpper og poplin-puder, kommer fra leverandører, der er SEDEX-certificeret. Vores bomuld er ubleget, og hvis det farves, bruger vi azofri farvestoffer. Azofri farvestoffer tilbyder forbedret farveægthed og opfylder EU lovkrav.

Økologisk bomuld
Til alle vores Naram-skjorter, bukser og shorts benytter vi økologisk bomuld. Økologisk bomuld er en naturlig, vedvarende og nedbrydelig fiber, der gavner bomuldsproducenter og miljøet ved at undgå skadelige virkninger af giftige pesticider. Fra slutningen af 2024 vil al vores modetøj også være certificeret med den internationale økologiske standard GOTS (Global Organic Textile Standard).

Uld
Til vores brede sortiment af håndtuftede tæpper anvender vi en blanding af importeret kashmir og New Zealandsk uld. Vores uld leverandører er SEDEX-certificerede, hvilket garanterer etisk og bæredygtigt arbejde. Alle vores håndtuftede uldtæpper er håndlavede af dygtige indiske kunsthåndværkere, der tilføjer en unik kvalitet til hvert tæppe.

LEVERANDØRER
Vores leverandører vælges omhyggeligt ud fra deres ekspertise og engagement. Vi samarbejder kun med leverandører, der overholder standarder som SA8000, BSCI, ISO 9001 eller SEDEX, og vi inspicerer regelmæssigt vores produktionsfaciliteter for at sikre overholdelse af certificeringer, trivsel og sikkerhed på arbejdspladsen.

Udover vores hovedkontor i Danmark består Bongusta også af et indisk team ledet af forretningskvinden Bhawna Ji, der er baseret i Delhi. Det indiske Bongusta-team bringer omfattende erfaring med sig og arbejder på alle niveauer af vores forsyningskæde.

At være til stede i Indien giver Bongusta den fordel at være hands-on under produktionsprocessen. Vi får dagligt indblik i alle arbejdspraksisser for at sikre, at arbejdsforholdene er af en højere standard end dem, der kræves af indisk lovgivning.
Den fastsatte lønskala for håndværkere og kunsthåndværkere i Indien er baseret på deres arbejde. Hos Bongusta har vi besluttet kun at arbejde med leverandører, der betaler en højere løn end den, der kræves af indisk regulering. Ud over dette hjælper vi med at betale for medicin og lægehjælp, hvis det er nødvendigt.

EMBALLAGE
Vores emballage er hovedsageligt lavet af genbrugsmaterialer og når det er muligt, genanvender vi altid emballagen.
Vi overgår løbende til at benytte FSC™-certificeret papkasser og alle vores poser er lavet af LDPE-plast (PE04), som stammer fra genbrugsprodukter.
Desuden anvender vi effektive, flade pakningsmetoder for at reducere brændstofforbrug og CO2-emissioner under transport.